Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et såkalt lån uten sikkerhet. Dette betyr at du ikke trenger å sette ditt hjem, bilen eller noe i sikkerhet for å kunne ta lånet og sparer dermed både tid og utgifter til tinglysning. Siden banken ikke tar sikkerhet i noe, er det en større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er renten også litt høyere enn visse andre lånetyper. Men mange ganger kan det være en fordel å ta et forbrukslån.

Et forbrukslån er for deg som trenger penger til små eller store ting.
Du kan låne fra 5 000 - 500 000 kr.

Søk forbrukslån opptil 500 000 kr

Før du tar opp et forbrukslån bør du sjekke at du får de beste mulige lånevilkårene. Vi sender lånesøknaden din til flere aktuelle banker, som deretter sender deg ulike lånetilbud. Du velger det tilbudet som passer best for deg og din økonomi. På den måten vet du alltid at du får det beste forbrukslånet med en så lav rente og etableringskostnad som mulig.

HVOR MYE VIL DU LÅNE?
,-
NEDBETALINGSTID
år
SØK NÅ
Å søke om lån via Motty er gratis og uten forpliktelser
Låner du 100 000 kr over 5 år, koster det 37 120 kroner hvis den effektive renten er 14,15 %. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 årene er 137 120 kroner. Hvilken rente du får, gjenstår å se. Nominell rente varierer fra 6 % til 23 %.

Hvorfor skal jeg ta opp et forbrukslån?

Det finnes mange grunner til at folk tar opp et forbrukslån. Kanskje oppstår det uforutsette utgifter eller et behov av å kjøpe noe. Mange tar et forbrukslån for å pusse opp huset eller trenger penger til andre større prosjekter som fort kan bli kostbare. Et forbrukslån passer godt de ganger du har et kortsiktig finansieringsbehov eller trenger penger raskt.

Fordelene med et forbrukslån

En av de største fordelene med forbrukslån er friheten, da du får muligheten til å betale for noe du kanskje ikke har hatt mulighet til ellers. En annen fordel med et forbrukslån er at du selv velger hvor lang nedbetalingstid du ønsker og du kan når som helst betale hele eller deler av lånet. Du kan dermed selv kontrollere kostnadene dine.

Hvilken rente kan jeg få?

Hvilken rente du får på ditt forbrukslån er individuelt og baseres på flere ulike faktorer. Det avhenger for eksempel på lånebeløpets størrelse, hvor lang tilbakebetalingstid du ønsker og dine økonomiske forutsetninger og kredittscore.

Har du lån fra tidligere?

Hvis du allerede har lån, kan du refinansiere disse. Det er et godt tips å vurdere dette når du vil ta opp et nytt forbrukslån. Det er mange fordeler med et refinansieringslån. Når du refinansierer samles alt på en regning og du slipper å betale flere forskjellige fakturaer med ulike renter, fakturagebyr og forfallsdatoer i måneden. Du får dermed bedre kontroll og mest sannsynlig en lavere totalkostnad.
Søk refinansiering.

Låneprosessen - Alltid raskt svar på søknaden hos Motty

Hos oss på Motty tar hele låneprosessen vanligvis mellom 1-3 dager.

  1. Først fyller du ut lånesøknaden eller ringer oss om du har spørsmål eller trenger hjelp til utfylling..
  2. Søknaden sendes bankene for å bli vurdert.
  3. Du får en liste over bankenes tilbud som viser nøyaktig hva lånet vil koste deg.
  4. Du sammenligner tilbudene og velger det som passer deg best.
  5. Du får tilsendt lånedokumenter digitalt og signerer trygt med BankID og lånebeløpet overføres din oppgitte bankkonto.