Kan jeg søke lån uten kredittsjekk?

Vi vet at det er vanskelig å ta opp et lån uten kredittsjekk. Hvis du har betalingsanmerkninger og inkasso eller om du ikke har en typiskt 100% fast stilling er det mange banker som gir blankt avslag. Men vi samarbeider med banker som kan gi lån og refinansiering i disse situasjonene. Selv om det er vanskelig å søke om lån uten kredittsjekk, er det fortsatt visse muligheter. Når du sender inn en søknad til oss, blir det derfor tatt en grundig helhetsvurdering og sammen jobber vi for å finne en god løsning.

Hvorfor kan man ikke søke lån uten kredittsjekk?

Det er flere grunner til at bankene tar en kredittsjekk. Bankene sier ofte nei til et lån eller refinansiering selv om du har egenkapital, sikker inntekt eller god betalingsevne. Det er noen faktorer bankene slår hardt ned på:

  • Om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller mye gjeld og dermed får en lav kredittscore
  • Om du er selvstendig næringsdrivende og tar ut en lav lønn, vikar, sesongarbeider eller freelance, har deltidsstilling eller prosjektstilling, er pensjonist eller trygdet.

Lån med sikkerhet i bolig

Hvis du eier bolig og kan stille med denne som sikkerhet for et lån, er bankene mer fleksible og løsningsorienterte. Når du tar opp et lån med sikkerhet i bolig betyr det at du setter din bolig som pant til banken. Lån med sikkerhet gir som regel alltid en lavere rente enn ved et usikret forbrukslån. Hvis du har betalingsanmerkninger eller pågående inkasso vet du at det er vanskelig å få innvilget lån når det foretas en kredittsjekk - derfor kan denne typen lån være løsningen for deg.

HVOR MYE VIL DU LÅNE?
,-
NEDBETALINGSTID
år
SØK NÅ
Å søke om lån via Motty er gratis og uten forpliktelser
Låner du 100 000 kr over 5 år, koster det 37 120 kroner hvis den effektive renten er 14,15 %. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 årene er 137 120 kroner. Hvilken rente du får, gjenstår å se. Nominell rente varierer fra 6 % til 23 %.

Kriterier for å få et lån med sikkerhet i bolig

  • Eier egen bolig/eiendom i Norge
  • Har en bolig med markedsverdi på minst 750.000 kroner
  • Har årlig inntekt på minimum 250.000 kroner
  • Har bodd eller skattet til Norge i 3 år
  • Har egenkapital på 15 % av kjøpesummen. (Dette kan variere, så ta kontakt med oss om hvordan dette kravet kan dekkes.)

Bedre sjanser hvis du har en medsøker

Det er viktig å være klar over at det er større sjanse for at du får det lånebeløpet du ønsker deg hvis du søker sammen med noen. Da pleier også banken å gi lengre nedbetalingstid og bedre rente på lånet fordi dere er to om ansvaret. En medsøker kan være en samboer, ektefelle eller en venn.

Slik fungerer det

Siden du har egen bolig, kan vi bruke den som pant og sikkerhet. Derfor må vi vite verdien på denne. En eiendomsmegler vurderer boligverdien i en E-takst, og den må du sende oss.

Videre må vi vite mer om deg og din inntekt. Derfor ber vi deg også om å dokumentere dette med for eksempel lønnsslipp og skattemelding. Banken tar også en kredittvurdering av deg og eventuelt medsøker.

Derfor skal du velge Motty

Unngå å få et nei i banken og få en sunnere økonomi.
Vi samarbeider med banker som kan gi lån og refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger, inkasso eller har en arbeidssituasjon som ikke er typisk 100 % fast stilling.

Våre rådgivere er spesialister som har holdt på med dette siden 1985. All hjelp er helt gratis og uforpliktende. Les mer om oss.

Vi ser frem til å høre fra deg!