Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet er vanligvis et såkalt forbrukslån. Dette betyr at du ikke trenger å sette ditt hjem, bilen eller noe i sikkerhet for å kunne ta lånet.  Siden banken ikke tar sikkerhet i noe, er det en større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er renten også litt høyere enn visse andre lånetyper. Men mange ganger kan det være en fordel å ta et lån uten sikkerhet.

Et lån uten sikkerhet er for deg som trenger penger til små eller store ting. Du kan låne fra 5 000 - 500 000 kr. Fordelen med et lån uten sikkerhet er at du selv kan bestemme hva pengene skal brukes til.

Hvorfor skal jeg ta opp et lån uten sikkerhet?

Siden et lån uten sikkerhet ikke krever verdivurdering av for eksempel bolig, er det mindre tidkrevende og du slipper kostnad for tinglysning av pant. Hvis du trenger et kortsiktig finansieringsbehov og trenger pengene raskt, passer et lån uten sikkerhet godt for deg.

Når du tar opp et lån uten sikkerhet velger du hvor lang nedbetalingstid du ønsker og du kan når som helst betale hele eller deler av lånet, noe som betyr at du selv kan kontrollere kostnadene dine.

Søk lån uten sikkerhet

Før du tar opp et lån uten sikkerhet bør du sjekke at du får de beste mulige lånevilkårene. Vi sender lånesøknaden din til flere aktuelle banker, som deretter sender deg ulike lånetilbud. Du velger det tilbudet som passer best for deg og din økonomi. På den måten vet du alltid at du får det beste lånet med en så lav rente og etableringskostnad som mulig.

HVOR MYE VIL DU LÅNE?
,-
NEDBETALINGSTID
år
SØK NÅ
Å søke om lån via Motty er gratis og uten forpliktelser
Låner du 100 000 kr over 5 år, koster det 37 120 kroner hvis den effektive renten er 14,15 %. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 årene er 137 120 kroner. Hvilken rente du får, gjenstår å se. Nominell rente varierer fra 6 % til 23 %.

Lån uten sikkerhet vs lån med sikkerhet

Lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet er to forskjellige typer lån og har forskjellige forutsetninger og vilkår. Det er viktig å finne ut hvilken type lån som er best for deg og din situasjon. Våre låneksperter har mange års erfaring med lån både med og uten sikkerhet. Send inn din søknad eller kontakt oss, så hjelper vi deg med å finansiere lånet basert på din situasjon.

Hvilken rente kan jeg få?

Hvilken rente du får på lånet er individuelt og baseres på flere ulike faktorer. Det avhenger for eksempel på lånebeløpets størrelse, hvor lang tilbakebetalingstid du ønsker og dine økonomiske forutsetninger og kredittscore.

Har du lån fra tidligere?

Hvis du allerede har lån, kan du refinansiere disse. Det er et godt tips å vurdere dette når du vil ta opp et nytt lån. Det er mange fordeler med et refinansieringslån. Når du refinansierer samles alt på en regning og du slipper å betale flere forskjellige fakturaer med ulike renter, fakturagebyr og forfallsdatoer i måneden. Du får dermed bedre kontroll og mest sannsynlig en lavere kostnad.
Søk refinansiering

Låneprosessen - Alltid raskt svar på søknaden hos Motty

Hos oss på Motty tar hele låneprosessen vanligvis mellom 1-3 dager.

  1. Først fyller du ut lånesøknaden eller ringer oss om du har spørsmål eller trenger hjelp til utfylling..
  2. Søknaden sendes bankene for å bli vurdert.
  3. Du får en liste over bankenes tilbud som viser nøyaktig hva lånet vil koste deg.
  4. Du sammenligner tilbudene og velger det som passer deg best.
  5. Du får tilsendt lånedokumenter digitalt og signerer trygt med BankID og lånebeløpet overføres din oppgitte bankkonto.