Få en bedre hverdag med et lån du kan bake all gjeld inn i. Start på nytt med spesiallånet Omstartslån.

Eier du bolig, kan du refinansiere gjelden din selv om du har inkasso eller betalingsanmerkninger. Få hjelp til å få mindre utgifter og en sunnere økonomi med et nytt lån.

HVOR MYE VIL DU LÅNE?
,-
NEDBETALINGSTID
år
SØK NÅ
Å søke om lån via Motty er gratis og uten forpliktelser
Låner du 100 000 kr over 5 år, koster det 37 120 kroner hvis den effektive renten er 14,15 %. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 årene er 137 120 kroner. Hvilken rente du får, gjenstår å se. Nominell rente varierer fra 4,99 % til 10,99 %.

Omstartslån er en god løsning for de som virkelig trenger det


Noen ganger kan man komme inn i en vond sirkel der inkassosaker bare går sin gang og man mister kontrollen over egen økonomi. Dette igjen kan hindre deg i å få det lånet eller refinansieringen som kunne både slettet betalingsanmerkningene eller hjulpet deg på vei for å få mindre utgifter og kontrollen tilbake.

Få økonomisk hjelp

Har man flere lån og kreditt med høye renter, er det dyrt å håndtere. Hvis det i tillegg har sklidd ut og du har kommet inn i en krisesituasjon av ulike grunner, må man ha hjelp. Det er verre å ikke gjøre noe! Derfor er det positivt at du tar kontakt slik at vi kan gi deg råd.

Vi kjenner bankene som kan hjelpe

Ofte klarer man bare å betale litt på avdragene, og det betyr at du egentlig ikke betaler ned på selve gjelden. Da blir gjelden bare stående, og det hjelper ikke på situasjonen. Du trenger en nedbetalingsplan og oversikt. Vi samarbeider med banker som vil se på din situasjon og forsøke å hjelpe deg videre. Bare litt lavere rente er penger spart! Vi kan se på mulighetene for deg.

Få lån når du har bolig som sikkerhet


Noen banker er mer fleksible, og derfor finnes muligheten for å søke om lån selv om du har negativ betalingshistorikk. Så lenge du kan stille med bolig som sikkerhet for lånet, kjenner vi bankene som kan hjelpe deg å rydde opp og samle gammel gjeld inn i et nytt lån.

Hvor mye kan du låne?

Det er verdien på boligen din som er avgjørende for hvor mye du kan låne, derfor vurderer vi hvert enkelt tilfelle unikt og gjør det vi kan for å hjelpe deg i nettopp din situasjon.

Slik fungerer et omstartslån – et litt annerledes boliglån


Har du bolig og eier den, kan vi bruke boligens verdi som sikkerhet for pengene du vil låne. Så samler vi sammen all gammel gjeld inn i det nye lånet. Det vil si at du får refinansiere gammel gjeld inn i et nytt boliglån. Prosessen handler om at du får mulighet til å ha:

  • Ett lån å betale ned på
  • Lavere rente enn det du har hatt
  • Oversikt over gjelden din
  • En god nedbetalingsplan

På denne måten er omstartslånet en skreddersydd boliglåns-løsning som gir deg sjansen til å starte på nytt økonomisk. Fordelen med slik refinansiering er at du samlet sett får lavere rentekostnader. Og det kan være avgjørende for mange fordi da klarer man å betale tilbake og få det bedre i hverdagen.

Prosessen med å få omstartslån er slik


Minstekrav for å få lån

Det er tre krav som er sentrale når det gjelder det å få lån i norske banker:

• Du er fylt 25 år
• Du har bodd og skattet til Norge i minst tre år
• Du har minimum inntekt på 250 000 kroner før skatt (brutto)

Boligverdien bestemmer hvor mye du kan låne

Før du søker, er det flott om du har satt i gang en prosess for å finne ut hvor mye boligen din er verdt. Dette kan være en e-takst eller verdivurdering fra en eiendomsmegler. Det er viktig at du kan dokumentere denne verdien, for det er den som bestemmer om du får omstartslån og hvor mye du kan låne.

Har du en medsøker?

Har du en medsøker som søker og låner sammen med deg, er sjansene enda større for at dere får det lånebeløpet dere ønsker, men også lavere rente. Dette er mulig fordi dere er to om ansvaret, og da er det mindre risiko for banken.

Send inn søknad

I den enkle lånesøknaden vår svarer du på spørsmål og legger inn all informasjon så grundig som mulig. Trenger du hjelp, må du ta kontakt med oss slik at vi kan svare deg på det du lurer på.

Kredittsjekk og informasjon om inntekt

Banken kommer også til å ta en kredittsjekk av deg og eventuelt medsøker. De vil også be deg om å levere informasjon om blant annet inntekt og skattemelding. Dette handler om å vurdere søkerens betalingsevne og vurdere risiko.

Oversikt over kreditorer

Hvis banken godkjenner lånesøknaden din, vil de ha en oversikt over alle kreditorer du skylder penger til. Da brukes lånet til å betale alle disse kreditorene tilbake, fjerne inkassosaker og slette betalingsanmerkninger. Det er på denne måten vi kan si at du starter på nytt med blanke ark. Du kan selv sjekke Gjeldsregisteret for å se oversikten over hva du har i usikret gjeld og kreditt.

Husk også å undersøke om du har kreditt som du ikke bruker! Ved å avslutte slike kreditt-avtaler, kan du låne mer. Les om hva ubrukt kreditt har å si for dine lånemuligheter her.

Renter og nedbetalingstid på slike spesiallån


Selv om man får et omstartslån og kan starte på nytt, er dette lånet litt annerledes enn et vanlig boliglån. Det er mer risiko for banken å gi lån til en søker med negativ betalingshistorikk. Derfor vil det være litt høyere renter på omstartslånet.

Hvilken rente du får bestemmes av ulike faktorer, blant annet hvilken verdi du har på boligen. Og når det gjelder nedbetalingstid, bruker den å ligge mellom 25-30 år. Dette og rentenivået du får, blir vurdert fra person til person.

Generelt pris-eksempel

Hvis du låner 2 millioner over 25 år med en effektiv rente på 7,25 %, vil prisen på lånet være 2.466 934 kroner. Totalt blir lånet 4.466 934 kroner.

Refinansiering med betalingsanmerkninger

Stort sett får man ikke nye lån eller refinansiering når man har betalingsanmerkninger eller inkasso. Som du nå vet, har noen banker allikevel løsninger for dette. Men, det er noen regler som myndighetene har bestemt skal gjelde og som alle banker må forholde seg til.

Derfor kan du få avslag på lån


• Du har gjeld eller får gjeld som er mer enn 5 ganger din årlige inntekt
• Du har eller får gjeld som gjør at risikoen blir for stor hvis renten går opp 5 %
• Boligen din er allerede for høyt belånt med mer enn 85 % av markedsverdien


Tre gode grunner til å refinansiere gjeld

  1. Du får totalt bedre renter
  2. Du får en tilpasset nedbetalingsplan
  3. Du får kun én regning


Vil du vite mer om refinansiering, kan du lese om det her.